19/6/21

Reserva Natural de Sebes (Flix – Ribera d’Ebre)

Després de dinar vam apropar-nos a la Reserva Natural de Sebes amb la intenció de poder fotografia la fauna del riu Ebre en el seu espai natural.

El lloc on vam anar, la Reserva Natural de Fauna Salvatge de Sebes i Meandre de Flix, són dos espais fluvials inclosos al Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN). L'any 1995 van ser declarats Reserva Natural de Fauna Salvatge, sota la denominació de Riberes de l'Ebre a Flix.

Observatori de la Vall de Sant Joan

Camí a l'observatori de la Llacuna

Amb una superfície de 204 hectàrees, la zona de Sebes és un espai fluvial que conserva bona mostra de vegetació aigualosa i de ribera. Comprèn l'espai natural de Sebes, situat al marge esquerre del riu Ebre, aigües amunt de l’embassament de Flix, on s'ha format un dels canyissars més extensos de Catalunya i on es conserva un bosc de ribera gairebé intacte que creix esplendorosament a les illes fluvials. La Reserva Natural de Fauna Salvatge inclou aquesta zona d'aiguamolls, les illes fluvials i una franja de protecció de seixanta metres de riu al seu voltant.

Benet dins d'un observatori

Vista general de la llacuna

La zona del meandre s'estén al llarg dels gairebé cinc quilòmetres d'aquest estrangulat revolt que forma l'Ebre.

Cigonya blanca dalt del niu

Femella d'ànec collverd

Femella d'ànec collverd

Des de 1999 hi ha un centre d'informació conegut com a Mas del Director, lloc des del que vam sortir després de deixar el cotxe, en busca de les dues passeres que ens van portar a uns observatoris fets de fusta que ens permeteren fotografiar i observar els animals en el seu espai natural. Des d’un dels observatoris vam poder veure una zona del canyissar i des de l’altre una llacuna.

Rapinyaire Arpella comuna

Agró roig en ple vol

Agró roig